09.10.2017 1954

YUNUS EMRE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Okulumuz İnegöl Süleymeniye Mahallesinde kamulaştırma yoluyla alınmış arsa üzerinde Milli Eğitim Bakanlığınca yapılmıştır. 05.09.2005 tarihinde inşaatı tamamlanmış; ancak eksiklikleri tamamlana kadar Yunus Emre Lisesi başka bir binada eğitim-öğretimini sürdürmüştür.

2005-2006 eğitim-öğretim yılında kayda başlayan okulumuzun ilk öğrencileri 9. sınıfa yeni kaydolan öğrenciler ve kapanan İnegöl Lisesinden okulumuza nakledilen öğrencilerden oluşmuştur. 17.02.2006 tarihinde yeni binasına taşınmıştır.

Okulumuz 10500 metre kare kapalı alana sahip, zemin artı iki kat olup 35 dersliklidir.Okulumuzda tam donanımlı Biyoloji laboratuvarı,  Bilgisayar, Desen atölyeleri; Kütüphane ve özel olarak tefriş edilmiş doküman kameralı bilgisayar ve projeksiyon cihazları ile desteklenmiş 4 adet daha özel sınıf bulunmaktadır.

Okulumuzda ayrıca birçok faaliyetin rahatça yapılabildiği tam donanımlı çok amaçlı salon, şiir odası, spor odası, satranç odası öğrencilerimizin eğitim-öğretimine katkıda bulunmaktadır.

2013-2014 yılında Kız Meslek Lisesine dönüşen okulumuz 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ilk defa TEOK sınavıyla öğrenci alarak eğitim-öğretimine devam etmektedir.

Kaynak: Tarihçe