Radyo-Tv Alanı

ALANIN HEDEFLERİ

12.06.2020 1027

Medya, günümüz toplumlarında büyük öneme sahiptir. Haber alma, eğitim ve eğlence için radyo ve televizyonlar milyonları kendilerine bağlamaktadır. Böylesine önemli bir sektör için etkin ve çağdaş bilgilerle donatılmış, eğitimli genç beyinlere ihtiyaç vardır.

Gelecekte de medya, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edecektir. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek, ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir.

Bu amaçla Radyo-Televizyon alanı altında, teknik yapım-yayın, kameramanlık ve grafik-animasyon dallarında öğretim programları geliştirilmiştir. Hazırlanan bu programların sektördeki nitelikli ara eleman ihtiyacı açısından önem taşıdığı düşünülmektedir.

Radyo-Televizyon Alanı Çerçeve Öğretim Programı'nda;

1.      Teknik Yapım-Yayın

2.      Radyo televizyon programcılığı

3.      Kameramanlık

4.      Grafik-Animasyon dalları yer almaktadır. (Okulumuzda Grafik – Animasyon dalı bulunmaktadır)